The Eclectic Ap

Fiind primul articol de pe blog ma gandeam sa va povestesc despre modul in care imaginatia si viziunea mea se transforma efectiv intr-un proiect.

Am ales sa incep cu un proiect care ma reprezinta in totalitate si care este de fapt un manifesto al ideilor mele despre designul de interior.

                        Premise:                       

Un apartament de 85 mp

3 camere si doua bai

Zona de living si bucatarie open space

Un hol de intrare foarte ingust

 

Zona open space, era un concept care ma incanta vizual dar ma ingrozea ideea ca mirosul de cartofi prajiti o sa impregneze canapeaua de catifea pe care o planuiam pentru living, asa ca …. Ce solutie sa alegem?

Mi-a venit in minte ideea de “Terariu” si cum acesta separa doua habitate complet diferite doar prin cativa pereti de sticla.

Apoi am inceput sa ma gandesc la acele restaurante cochete din savana, amenajate elegant, cu multe candelabre care atarna de tavanul plin de grinzi din lemn, iar afara in gradina se plimba linistite cateva girafe, doua lumi total diferite dar care se armonizeaza intr-un vis pentru calatori.

Cu imaginatia depasind de mult granitele locului in care ma aflam, am decis sa separ cele doua spatii prin doi pereti de sticla securizata si sa le construisc in doua stiluri complet diferite.

In felul acesta, spatiul iti ofera o adevarata experienta pentru ca atunci cand te afli in zona de living privesti o bucatarie cu influente retro americane, iar cand iti savurezi micul dejun asisti la un peisaj eclectic in care elemente clasice dobandesc influente futuriste.

Trebuie sa recunosc ca mi-am permis o adevarata dezlantuire in aceasta zona, pentru ca am vrut sa vad cat de multe elemente diferite pot sa folosesc si totusi sa obtin un spatiu echilibrat.

Pentru living mi-am dorit sa inversez clasica pozitionare, canapea lipita de un perete cu un tablou deasupra sa, in fata careia apare bibleoteca si spatiul de depozitare, asa ca am pozitionat bibleoteca in spatele canapelei si am pastrat partea din fata acesteia mai aerisita, obtinand si un spatiu de expozitie.

Cred ca as putea scrie un intreg articol despre living, dar poate altadata :)) .

A urmat apoi holul, ingust si intunecat unde toata lumea spera la un dulap/cuier.

Un cuier in acel spatiu ingust ar fi creat o experienta total incomoda si nenaturala la traversarea lui asa ca am decis sa sacrific intrarea in living prin prelungirea holului cu un cuier inchis in aceasi nota cu bibleoteca.

Pentru hol am ales un tapet care reprezinta de fapt o parte dintr-o picture de Van Gogh care pastreaza inclusiv tusele de cutit dure pe care acesta le folosea in picturile sale. In felul acesta am creat luminozitate iar motivul repetativ aproape creeaza efectul unei oglinzi care mareste.

Mobilierul este cumparat de la targul de antichitati si reconditionat, taburetul a fost candva un scaun de pian din lemn de cires  pe care l-am revopsit si tapisat in catifea mov inchis, iar masuta este de asemenea reconditionata si vopsita ( am platit 30 de lei pentru scaun si 100 de lei pentru masuta…funny nu?).

Cand a venit vorba de bai, mi-am dorit ca acestea sa ofere doua feelinguri complet diferite and so I did.

Baia matrimoniala este inspirata de elemente naturale, marmura neagra mata, lemn, licheni si o lustra care sugereaza particule de apa.

Atunci cand am realizat aceasta baie am dorit ca persoana din dus sa se simta ca si cum ar avea aceasta experinta in natura, sub o cascada dintr-o padure inverzita.

Cealalta baie pe de alta parte am pastrat-o in dulcele stil clasic, cu faianta care imita panourile de tip boiserie frantuzesti, tapet in nuante de bleomarin si auriu, cu o oglinda din lemn sculptata si vopsita auriu ( cumparata tot de la un targ vintage) si cu un candelabru reinterpretat.

Pentru dormitor am vrut un aer intim cu un iz oriental  accesorizat cu plante luxuriante, am vrut sa fie de fapt o oaza de relaxare dupa o lunga zi la munca.

Un mare atu al dormitorului a fost ca acesta avea un spatiu destinat dressingului, problema era ca acest spatiu avea o deschidere prea mare iar acest aspect impiedica utilizarea la maxim a zonei.

Pentru a optimiza spatiul am decis sa creez doua panouri frezate la intrarea in dressing, panouri care decoreaza peretii pe exterior iar in interior servesc de fapt ca spatiu de depozitare pentru pantofi.

Pe scurt, cam aceasta este povestea acestui apartament eclectic, care nu respecta un singur stil, ci imbina elemente foarte diferite si complexe intr-un mod echilibrat.

More stoties to come…