Alternative

Salut !

Imi doresc sa cred ca suntem mai multi cei care cautam sa ne educam in materie de design si arta, motiv pentru care, incepand de astazi, in fiecare luni o sa iti prezint ce sau cine mai e nou, ce expozitii interesante ai putea sa vizitezi sau ce artisti ar merita sa urmaresti.

Acest articol este primul din seria “ News ”, iar astazi va prezint o noutate in materie de materiale de constructii, mai exact decorativele texturate.

Decorativele sunt vopsele pe baza de apa, care pot fi aplicate sub forma unor texturi diferite  incepand de la o textura fina precum catifeaua pana la o textura de marmura sau chiar beton si ne ofera o alternativa viabila pentru clasica fainta pentru bai sau bucatarii.

Personal, imi place sa optez pentru solutii iesite din tipar, iar aceste decorative iti ofera oportunitatea perfecta de a experimenta si de a-ti folosi imaginatia, in plus elimina problema taieturilor si decupajele necesare pentru montarea placilor ceramice, care sunt de multe ori inestetice.

Decorativele texturate pot fi utilizate chiar si in zona de dus, iar acest lucru este posibil prin aplicarea unui strat de lac special care formeaza o pelicula destinata sa izoleze perfect porii vopselei.

Cel mai important aspect pentru obtinerea efectului dorit este meseriasul care va aplica acest tip de vopsea, de ce? Pentru ca fiecare metoda de aplicare necesita o anumita tehnica, iar acestea sunt studiate si  dobandite in urma unor cursuri special realizate pentru folosirea corecta a materialelor respective.

Datorita varietatii de culori si texturi, aceste vopsele pot fi utilizate indiferent de stilul de amenejare, spre exemplu daca stilul baii este unul mai classy si rafinat puteti opta pentru o vopsea aurie, cu umbre care trec de la foarte fin la o textura mai densa, sau daca va doriti o abordare idustriala puteti opta pentru vopsele care recreeaza oxidarile cuprului sau a fierului.

Nu in ultimul rand ca si importanta, este de mentionat ca aceste vopsele au o compozitie ecologica, din continutul lor lipsind compusii organici volatili, caracteristica care le face sa fie si inodore.

 

Va doresc o saptamana grozava si va astept lunea viitoare !!!