Christmas Deco

Nu stiu daca si tu esti la fel de pasionat de sarbatorile de Craciun ca si mine dar eu recunosc ca imi place la nebunie sa pregatesc casa pentru Craciun, motiv pentru care ma gandeam sa iti dau si tie cateva idei. 

In primul rand este important sa iti amenjezi locuinta in asa fel incat sa se potriveasca cu cromatica pe care ai folosit-o deja in locuinta si sa nu te axezi neaparat pe rosu si verde doar pentru ca asa face toata lumea !

In plus, globurile, luminitile lipite de geam sau textilele decorate cu imaginea lui Mos Craciun nu sunt singurele variante pentru care poti opta !

Foloseste mai multe elemente naturale, cum ar fi crengute de conifere sau frunze de magnolie si Prunus, care se mentin verzi si pe perioada iernii !

Merisoarele, boabele de maces sau conurile de brad sunt si ele elemente usor de procurat care iti pot oferii decoratiuni frumoase de Craciun.

Un spray auriu poate transforma multe elemente banale intr-un obiect de decor, spre exemplu vopseste cu spray cateva crengute aurii si asaza-le intr-o vaza din sticla transparenta !

Fii creativ!

Cel mai important este sentimentul de caldura si lumina pe care sarbatorile de iarna le transmit, asa ca tine cont de aceste aspecte atunci cand decorezi .

Gata cu partea teoretica, hai sa incepem ! 

Primul si cel mai simplu spatiu pe care il poti reamenaja este  zona canapelei ... alege sa folosesti pernele decorative pe care le ai deja acasa si aplica doar o fata de perna noua pentru un look de Craciun.

 Poti alege chiar sa iti realizezi tu o fata de perna, spre exemplu dintr-un pulover pe care nu il mai folosesti ... Este o varianta foarte de efect prin care evitam sa risipim textile ! 

Adauga de asemenea o patura pufoasa sau o bucata de blana artificiala pentru ca spatiul sa devina mai calduros si mai comod !

Cel mai simplu este sa cumperi un astfel de material de la mercerie, pentru ca acest gen de material nu mai necesita tivire sau alte finisaje complicate. 

Continuam apoi cu zona masutei de cafea si bibleoteca ... eu am cumparat cateva beculete cu baterii si un clopot de sticla cu suport pentru o varianta mai deosebita de a lumina incaperea.

Pentru masuta de cafea am optat pentru ceva simplu astfel incat zona sa ramana mai usor de utilizat ulterior…  am adaugat doar 4 sfesnice de dimensiuni diferite pentru  a crea putina volumetrie si am accesorizat suportul pentru prajituri cu o panglica roz in carouri.

Pentru perdea am ales sa confectionez o coronita din frunze de prunus ( printre putinele care raman verzi si iarna, chiar daca sunt plantate in gradina) pe care le-am vopsit cu spray auriu si le-am asezat pe un suport rotund .

Ca si suport puteti folosi fie putina sarma indoita astfel incat sa formeze un cerc, fie cateva crengute modelate si prinse cu ata, practic orice ai prin casa/ curte si are forma potrivita ! 

Dupa ce forma este gata, aseaza frunzele circular pe suport, in cat mai multe straturi, astfel incat sa acoperi coditele frunzelor de dedesubt .

Frunzele pot fi lipite sau prinse cu ata sau sarma foarte micuta! iti las mai jos cateva articole de DIY care sa te ajute :

1. http://www.hgtv.com/design/make-and-celebrate/handmade/how-to-make-a-boxwood-christmas-wreath

2. https://handmadegrace.wordpress.com/2011/12/16/diy-magnolia-leaf-wreath/

3. https://southernstateofmindblog.com/2017/08/diy-magnolia-wreath.html

Dupa ce ghirlanda este gata o puteti atarna de galeria draperiei sau de usa de la intrare, cu o panglica din tafta de culoarea potrivita ! 

La final totul se incheie cu o carte buna, niste ciocolata si un ceai fierbinte, pentru ca peisajul de Craciun sa fie complet !

 

Tu ce elemente folosesti ca sa iti decorezi casa ?