O "altfel" de investitie

Salut,

Numele meu este Alexandra si sunt designerul din spatele brandului "FI Design", totusi astazi nu o sa va vorbesc despre amenajari interioare ci despre o premisa pe care se bazeaza munca si principiile mele de viata: 

“ Art makes people powefull ”.

Si pentru ca arta mi-a oferit si mie "putere", as vrea ca de acum sa o dau mai departe prin intermediul muncii mele in cadrul unui proiect care imi trezeste aceleasi intense emotii de fiecare data cand vorbesc despre el, iar acesta este “Bursa de fericire”.

Bursa de fericire este o platforma de strangere de fonduri si apartine asociatiei  nonguvernamentale “Daruieste Viata”, care are ca si principal scop construirea, dotarea si modernizarea sectiilor de oncologie din Romania.

Unul dintre cele mai ample si curajoare proiecte ale lor este construirea primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

 Trebuie sa recunosc ca acesta este si proiectul care ma inspira cel mai profund, deoarece viata pentru acesti copii a inceput diferit fata de cum o stim noi, ei nu isi doresc o noua jucarie sau un nou telefon, ci o sansa la viata.

Intotdeauna m-a frapat curajul acestor copii si maturitatea cu care isi incurajeaza parintii ca lucrurile vor fi bine si ca ei vor invinge boala, ca vor ajunge sa vada ce inseamna o viata normala de adult si vor descoperii experiente noi si interesante, precum prima zi de scoala, prima tabara sau primul sarut.

Niciodata nu am crezut ca suntem aici pentru simpla noastra existenta si bunastare, iar acest principiu se regaseste si in conceptul celor de la Bursa de Fericire, pentru ca aceste actiuni au un dublu rol: Sa ajute acesti minunati copii dar si sa ne uneasca pe noi, cei care putem face o schimbare.

Se spune ca “ Fericirea nu poate fi cumparata” si totusi cei de la “Bursa de Fericire” ne dovedesc contrariul ! De principiu cuvantul “bursa” ne duce cu gandul la ideea de “investitie”, de castig, iar castigul este in acest caz, sansa la viata oferita unor copii puternici si curajosi si bucuria personala de a da mai departe.

Acestea sunt motivele pentru care am decis sa gasesc o varianta personala de a da mai departe, astfel incat de acum inainte 10% din fiecare onorariu incasat de "Fi Design" va fi donat catre Bursa de Fericire.

Pentru ca imi doresc sa fim o comunitate voi dona acesti bani in numele clientului, care va primi un certificat de actionar si “actiuni “ in echivalentul sumei donate.

Aceste “ actiuni “ vor putea fi monitorizate, iar clientii nostri vor putea vedea exact proiectul in care acesti bani au fost utilizati si stadiul lucrarilor la acest proiect.

Stiu, ca exista o politica sociala care ne invata ca astfel de fapte trebuie tinute pentru noi, ca nu trebuie sa spui cu voce tare ca ai ajutat sau ca participi la o cauza, dar atunci care este scopul? De ce sa nu impartasim si sa aducem la lumina proiecte care pot in realitate sa faca o schimbare?

De ce sa nu stiti si voi ca sunt oameni carora chiar le pasa si ca tu poti sa fi unul dintre ei?

In fond, asistam zilnic la situatii majore, care destabilizeaza state, degradeaza sanatatea cetatenilor si siguranta lor si totusi alegem sa dam scroll si sa ne concentram atentia asupra unor aspecte banale care nu produc un deranj emotional si ne lasa sa ne continuam ignoranti viata cotidiana.

Am decis astfel sa va incurajez sa renuntati la atat de comoda ignoranta, si sa dati sansa unor copii minunati sa descopere ce are viata sa le ofera in afara peretilor de spital !

www.bursadefericire.ro