Pink Please !

 

De multe ori am senzatia ca societatea in care traim se bazeaza pe concepte eronate pe care le invatam inca din copilarie, la fel este si ideea cum ca rozul ar fi o culoare pentru fete!

Adevarul este ca acum o suta de ani aceasta idee era exact pe dos, iar asta ne demonstreaza inca o data  ca societatea este cea care impune si totodata schimba regulile, iar noi nu facem altceva decat sa ne complacem si sa o credem pe cuvant!

La inceputul sec XX, rozul era considerata o culoare “ hotarata si puternica” si astfel era atribuita baietilor, iar albastru fiind mai “ delicat si gratios “ ,fetelor, “o publicatie comerciala din 1918 afirma ca aceasta este regula general acceptata “ ! [i]

[i](“Culorile si viata lor secreta” Kassia St Clair)

Intrebarea mea este de ce trebuie sa atribuim anumite culori unui gen anume si astfel sa ne fixam limite? Aceste limite se transmit mult mai departe decat stilul vestimentar si pe langa faptul ca ne seteaza reguli, ne ingradesc curajul si conduc la situatii in care judecam oamenii prin prisma unor aspecte atat de nesemnificative precum “culoarea bluzei “ .

Acesta este motivul pentru care multa lume se fereste sa foloseasca culoarea roz in amenjarea unei locuinte sau a unui spatiu oarecare si eu va rog sa gasiti in voi  curajul de a nu va raporta la “regulile de conduita” si sa va oferiti mai multa libertate !

Dupa mica “lectie” de mai sus vine de fapt intrebarea : Cum folosim rozul intr-o amenajare ?

Sfatul meu sa mergeti pana la capat ! adica sa aveti curajul sa il folositi pe o suprafata mare, in contrast cu niste culori inchise si sa nu va fie frica sa il asociati cu rosu !

Cand eram mica aveam fixata clar ideea ca rosul si rozul sunt doua culori pe care nu ai cum sa le folosesti in acelasi context, dar apoi mi-am dat seama ca este de fapt o combinatie efervescenta si delicata in acelasi timp, extrem de naturala si de placuta vizual.

Daca nu aveti destul curaj, puteti totusi sa folositi rozul ca si accent de culoare prin accesorii sau poate chiar o piesa de mobilier cheie cum sunt scaunele la masa de dining sau o canapea !

Daca doriti sa realizati o asociere de culori, rozul arata extraordinar cu verde padure, cu griuri colorate, potocaliu sau mov.

 In ceea ce priveste materialele, culoarea roz arata placut atat langa o suprafata sau piesa de mobilier din lemn cat si langa elemente mai reci cum este marmura alba sau neagra .

Sper ca am reusit sa va prezint o idee care macar sa nasca un gram de curaj in voi , iar pentru ca astazi este 14 februarie va urez “Happy Valentine’s Day! “ si va doresc sa iubiti neingradit si sa spuneti cu voce tare asta !