The Kitchen reveal

Daca ati citit articolul meu anterior stiti ca a venit momentul sa va prezint bucataria ultimului meu proiect, daca nu, va las aici un link pentru a incepe aceasta aventura asa cum se cuvine.

De data aceasta imi doresc sa va “conduc prin bucatarie” si astfel sa va arat si explic de ce am facut aceste alegeri, ce presupune conceperea unei bucatarii si cateva lucruri la care sa aveti grija atunci cand va amenajati bucataria proprie.

Mobilierul

Cea mai buna solutie pentru mobilier este ca acesta sa fie realizat la comanda si astfel sa se potriveasca perfect cu spatiul in care este asezat si cu necesitatile pe care le are beneficiarul .

Pentru o gestionare mai buna a proiectului va sfatuiesc sa gasiti producatori locali astfel costurile si timpul de executie vor fi mai scazute. Personal nu sunt si nu voi fi niciodata de acord sa impun clientilor mei un anumit furnizor, dar pot sa fac o sugestie in baza experientelor mele trecute, decizia apartindu-le in totalitate.

In bucataria de fata am ales o nuanta de gri antracit aplicata pe un mdf vopsit cu frezari si asta pentru ca imi doream ceva diferit care sa nu isi piarda in timp din stralucire.

Deoarece geamul este pozitionat in mijlocul zonei de lucru, mi s-a parut oarecum idilic sa pozitionez chiuveta in fata lui si sa construiesc corpurile suspendate in asa fel incat sa incadreze geamul si sa il scoata in evidenta.

Inaltimea bucatariei fiind de aproape 3 m, era de la sine inteles ca nu toate corpurile suspendate vor avea o utilizare practica, dar fiind o bucatarie spatioasa mi-am permis sa “sacrific” corpurile de sus pentru un plus de design.

Astfel usile de sticla au lasat la vedere diverse obiecte decorative, cum ar fi mici tablouri sau sfesnice aurii, care seara sunt luminate de banda led montata in spatele corpurilor.

Manerele sunt elemente care pot schimba radical orice fel de mobilier, cu toate astea eu aleg de multe ori sa nu montez manere deoarece imi este foarte greu sa gasesc unele cu adevarat spectaculoase.

De data asta am gasit manerele perfecte, un glob din sticla infasurat in cea mai fina tesatura metalica si incheiata cu o floare stilizata, aurie.

De aseamenea va sfatuiesc sa incercati si abordari diferite, cum ar fi sa folositi doua tipuri diferite de manere. Spre exemplu eu am folosit manere de tip scoica pentru usile de jos si butoni pentru usile de sus si sertare.

Acest artificiu are si o utilitate practica, deoarece in cazul masinii de spalat vase, spre exemplu este nevoie de un maner mai solid pentru a deschide cu usurinta greutatea usii, acelasi lucru este valabil si pentru frigiderele incastrate.

Pentru blat am ales un material termorezistent care imita marmura alba de carrara, iar asta pentru ca marmura nu este un material care se preteaza foarte bine in zona de blat, in special pentru ca se pateaza foarte usor si nu este destul de rezistenta.

Placaje ceramice

Ca si regula generala nu imi place sa folosesc o suprafata uni langa o alta suprafata uni, astfel incat am ales un placaj inedit, cu doua printuri diferite, pentru a demonta complet monotonia.

Pentru faianta am ales un placaj ceramic auriu, in forma hexagonala pe care l-am aplicat asimetric si astfel am scos in evidenta aspectul lor unic si neuniform.

De altfel chiar va sfatuiec ca atunci cand folositi placaje hexagonale sa nu taiati placa in jumatate penru a avea o incheiere dreapta, ci sa o lasati sa isi manifeste formele ei neregulate, asta va oferi spatiului un plus de personalitate.

Pentru pardoseala am folosit un joc geometric de marmura neagra si marmura alba care ridica si mai sus nivelul de contraste din bucatarie si astfel echilibreaza si mai mult linia clasica a mobilierului.

Tips:

Atunci cand alegeti faianta tineti cont de distanta pe care o doriti intre blat si corpurile suspendate si achizitionati un placaj care sa se potriveasca in acel spatiu !

Nu faceti compromisuri si nu realizati adaugari inestetice in acea zona pentru ca este foarte posibil sa va strice aspectul intregului mobilier !


Zona de luat masa:

Una dintre regulile mele in design este sa includ si elemente vintage, iar pentru aceasta bucatarie am ales 3 scaune “Cidue of Italy” achizitionate de pe www.retros.ro, un site pe care puteti gasi numeroase piese de mobilier originale, din perioada mid century modern si nu numai.

Scaunele sunt in stare impecabila in ciuda varstei de 30 de ani, singurul aspect la care a trebuit sa contribuim au fost pernele din catifea mov pentru a creea o experienta mai confortabila.

Masa trebuia sa fie si ea “la inaltimea” scaunelor asa ca am apleat, din nou, la colaboratorul meu foarte talentat care m-a ajutat sa realizez si masa de dining si astfel am ales impreuna o masa rounda, vopsita negru mat cu mici insertii aurii care sa ii accentueze forma.

Tips:

Scaunele din bucatarie sunt elemente care va pot ajuta sa aduceti putina culoare in bucatarie asa ca nu alegeti aceeasi culoare ca si mobilierul sau alte elemente din incapere, alegeti ceva care sa se potriveasca cromatic dar care sa faca nota distinctiva !


Iluminat

Lustra principala a fost aleasa atat pentru designul modern cat si pentru numarul mare de surse de lumina , aspect care permite iluminarea adecvata a intregii incaperi .

Pentru un plus de dramatism am ales sa pozitionez o lustra si deasupra chiuvetei, mai exact un mic candelabru care intregeste corpurile suspendate dar le si accesorizeaza.

Pentru interiorul corpurilor suspendate am ales o banda led cu lumina calda, pe care am pozitionat-o pe adancimea corpului, astfel incat sa nu fie vizibila si sa reflecte lumina ambiental.

Tips:

Atunci cand pozitionati lustra din bucatarie asigurati-va ca este destul de departata fata de corpurile suspendate si fata de usa de intrare, altfel singura varianta de iluminat va fi o aplica de tavan si nu un corp care coboara .